Zal ik dit stukje voor
u regelen?

Ik ken mijn weg door
de bureaucratie

Bent u mantelzorger en had u net alles op de rit? En moet er dan toch wéér iets extra geregeld worden? Ik kan u ook álles uit handen nemen. Het regelwerk dan, want de zorg doe ik niet. Maar die hele papierwinkel? Dingen uitzoeken, aanvragen, mailen en bellen? Dat doe ik met liefde.

Carin Stolk, Gids voor mantelzorgers

Voor de duidelijkheid:

Want er is altijd wel wát…

En veel mantelzorgers pakken ook al die extra taken op. Maar er zit een grens op. Soms wordt het in praktische zin veel te tijdrovend. Kijken collega’s u er op aan dat u weer zit te bellen in de-baas-zijn-tijd. Of slaat u zelf helemaal dicht als u die instanties moet bellen die zo vreselijk ‘van de regeltjes zijn’. En dan voelt het alsof iedereen tegen u is… en dat kost u zoveel energie!

Ik kan u helpen met het regelwerk …

Als u dat nou eens uit handen geeft…

Niet de zorg zelf, juist niet. Maar het geregel eromheen? Als wij – in een wensgesprek – alles op een rijtje hebben wat er moet gebeuren. En ik vul dat aan met een overzicht bij wie u moet zijn, en wat het gaat kosten… Dan kunt u zelf de telefoon pakken. Of een formulier invullen. Maar ik kan het ook vóór u doen. Dat betekent dat ik u ontzorg… zodat u juist kunt zorgen.

Dat kost wat, maar levert ook veel op

Vergoed vanuit de zorgverzekering


Want mijn inbreng wordt meestal vergoed vanuit de aanvullende zorgverzekering. En ik kan het sneller, weet waar de instanties op letten en ben er minder emotioneel bij betrokken, dus ik blijf altijd vriendelijk. Maar de kans dat een aanvraag lukt, is wel veel groter. En anders maken we samen bezwaar. Ook volgens de procedures. Linksom of rechtsom.

Dit kan ik voor u doen:

In dit uitvoerende stuk neem ik u het papierwerk uit handen. Uiteraard bereiden we dat samen voor, want ik heb wel gegevens nodig. De instanties vragen ook om die gegevens.

Soms helpt het om extra openheid van zaken te geven. Soms heeft u het volste recht om een beroep te doen op de privacywet.

Ook daar help ik bij. Want als wij het spel volgens de regels spelen, gaat alles een stuk sneller. Kunt u zich focussen op het werk, op andere of eigen gezinsleden, in de wetenschap dat het regelwerk goed gebeurt, kritisch wordt nagekeken en altijd vanuit uw belang wordt behandeld. Alleen dat gevoel al is zo fijn!

Voor mijn uren betaalt u € 85,- incl, btw per uur, vaak vergoed vanuit de aanvullende verzekering, soms vanuit een PGB of via de werkgever.
Carin Stolk mantelzorgmakelaar in onder meer Dantumadiel en Tytjerksteradiel

Even wat voorbeelden…

Ik neem u niet de zorg uit handen, wel het regelwerk rond die zorg. Bijvoorbeeld:

Aanvraag hulpmiddelen via een online cliëntenloket
Aanvraag PGB met uitgebreid zorgplan
Gesprek met werkgever over flexibele werktijd of extra verlof
Regelen tijdelijke zorg, of extra zorg van professionals
Regelwerk rondom verhuizingen

Casus

Mooi voorbeeld:

Soms lijkt iets zo eenvoudig. Zoals in het geval van een echtpaar waarvan de man van 44 jaar, MS heeft. Hij is bedlegerig en kan niet veilig zelf vanuit bed naar de badkamer of het toilet.

De oplossing lijkt dan simpel: een grote alarmknop naast dat bed, zodat iemand van de thuiszorg kon komen als zijn vrouw aan het werk was, of even niet bereikbaar. Los van de technische eisen, blijken er dan grote verschillen in aanschafprijs. Die worden vooral veroorzaakt doordat je met die knop ook direct een zorgcontract afsluit met de betreffende organisatie.

In dit geval waren dat er drie. Ze hadden allemaal andere regels en voorwaarden. En ze hadden niet allemaal een zelfde vergoeding afgesproken met de zorgverzekeraar van meneer en mevrouw.

Ik zet de drie opties dan even naast elkaar. Kijken wat het beste past in déze specifieke situatie. En ik regel tussendoor ook even het briefje van de huisarts dat meegestuurd moest worden. Het is allemaal niet moeilijk. Maar het kost wel tijd. En moet precies. Als het fout gaat, liggen je medische gegevens op straat. Of duurt het allemaal maanden langer omdat je één ding vergat aan te vinken in het eerste formulier.

De vijf zorgwetten:

agsdix-smc-featured-1

Wet Langdurige Zorg

agsdix-smc-featured-1

Zorgverzekeringswet

agsdix-smc-featured-1

Wet Maatschappelijke Ondersteuning

agsdix-smc-featured-1

Participatiewet

agsdix-smc-featured-1

Jeugdwet

Ook professionals zijn blij met mijn inbreng:

“Het was zo fijn om met iemand te praten die snapt hoe het werkt. Ik ben niet de zieke, maar het is wel heel fijn dat zij er voor mij is. Na dat ene gesprek kon ik zelf de uitvoering wel weer oppakken.”

Vergoeding vanuit de zorgverzekering?

Bekijk hier of uw zorgverzekeraar
ook deze dienst vergoedt:

Met mijn regelwerk vermindert uw draaglast.

Contactformulier

Contact

Telefoon:

06 22 12 33 61

E-mail:

carin@gidsvoormantelzorgers.nl

Adres:

Dokkumerloane 21
9113 AP Wâlterswâld (bij Dokkum)

Kvk:

82431248

BTW nr:

NL003681936B80