Ik ben Carin Stolk

Gids voor Mantelzorgers

Ik weet hoe de mantelzorg ons kan opslokken. Je kiest het niet, het overkomt je. En voordat je het weet zit je er zover in dat je er niet aan toekomt om te regelen dat het anders, beter of gemakkelijker geregeld kan worden. Met extra vergoedingen, hulpmiddelen of ondersteuning. Er is zoveel mogelijk, maar ontdek maar eens hoe en waar! Die papierwinkel? Dat is waar ik energie van krijg. Doordat ik daarin ondersteun, kunt u blijven zorgen zonder dat de mantelzorg U boven het hoofd groeit.

Carin Stolk mantelzorgmakelaar thuis in Walterswald

Mijn verhaal begon in Friesland en Groningen…

“Het is allemaal zo herkenbaar, wat ik hoor en meemaak sinds ik mantelzorgmakelaar ben. Want ik ben zelf ook mantelzorger. En partner, moeder, ondernemer en dochter van mijn lieve ouders. 
Ik zorg en regel altijd alles al. Totdat destijds ons tweede kind chronisch ziek bleek. Ons leven zich steeds meer begon af te spelen tussen thuis bij het mooie Dokkum… en het UMCG in Groningen.
Ik moest mijn eigen bedrijf verkopen. Had thuis mijn handen vol aan de zorg voor ons hele gezin… maar ook aan het geregel eromheen. Want steeds als er even rust leek te komen, kwam het tóch weer anders…

De eerste jaren liep ik mezelf totaal voorbij.

Dat voel je wel, dat wéét je… maar opgeven is geen optie. Wat ik toen al merkte, was dat ik zelf enorm opveerde als ik anderen in hetzelfde schuitje, had kunnen helpen. Vooral omdat ik merkte hoe enorm fijn het was dat wij de weg al wisten… dat anderen niet allemaal datzelfde wiel opnieuw hoefden uit te vinden. In het ziekenhuis is iedereen hartstikke lief en de zorg super… maar het houdt wel op bij de voordeur. Alles wat thuis geregeld moet worden, of had moeten worden… komt toch weer op je eigen bordje…

Zo ontdekte ik de mantelzorg-hulp.

Hier was ik goed in. En kort daarna bleek het zelfs een vak te zijn. Een beroep in opkomst! Dus werd dit de basis voor mijn eigen bedrijf. Daarin help ik andere mantelzorgers met al het geplan, geregel en het overleg om die zorg heen….
Ik ga door totdat ik weet wat er wél mogelijk is. En hoe je dat nu het beste kan regelen. Omdat veel van dat uitzoekwerk op elk tijdstip mogelijk is, kan ik het flexibel combineren met mijn eigen rol… als mantelzorger. Dus nu ik hier alles op de rit heb, heb ik tijd voor U.

“Mantelzorg verleen je met liefde, maar de spankracht van een mantelzorger is niet grenzeloos”

Carin Stolk mantelzorgmakelaar in onder meer Dantumadiel en Tytjerksteradiel

Waarom met mij ?

Ik heb mijn lessen geleerd in de praktijk. De opleiding voltooid op Hbo-niveau. Heel veel casussen gedraaid voordat ik betaald mocht gaan werken. En ik heb een breed netwerk opgebouwd in vooral Friesland en Groningen, waardoor ik sommige regelingen al bijna uit mijn hoofd ken in de eigen, regionale variatie.
Daarnaast ben ik precies. Controleer ik álle kleine lettertjes. Blijf ik altijd vriendelijk. En ben ik graag óók dat luisterende oor voordat we de koe bij de horens vatten.

Meer weten? Bel gerust voor een eerste telefonische kennismaking.

Opleidingen en garanties

Mantelzorgmakelaar is een beroep in opkomst. Ik voltooide de opleiding bij Auxilium Academy en ben aangesloten bij de Beroepsvereniging voor Mantelzorgmakelaars (BMZM) en bij Per Saldo, de vereniging voor PGB Budgethouders. Uiteraard werk ik netjes vanuit algemene voorwaarden en heb ik een klachtenregeling die tot nu toe gelukkig nooit nodig is geweest.

agsdix-smc-currency-1

Vergoeding

Controleer hier of uw aanvullende zorgverzekering mijn inzet vergoedt.

agsdix-smc-form-1

Algemene voorwaarden

Uiteraard werk ik netjes vanuit algemene voorwaarden.

agsdix-smc-guarantee-1

Klachtenregeling

Ik heb een klachtenregeling die tot nu toe gelukkig nooit nodig is geweest.

Waar ik U vooral mee zou kunnen ontzorgen

Ik kan meer of minder voor u doen:

Wensgesprek

Wat is nodig?

Inventariseren

Wensgesprek

Bij wie moet u zijn?

Doorverwijzen

Wensgesprek

Ik zet mijn tanden erin

Regelen

Waar kan ik u mee helpen?

agsdix-smc-design-tool-1

Regelen hulpmiddelen

agsdix-smc-shopping-list-1

Invullen van formulieren

agsdix-smc-donation-1

Aanvragen indicatie of PGB

agsdix-smc-calendar-1

Afstemmen werk/privé met uw werkgever

agsdix-smc-map-1

Voorbereiden van gesprek met instanties

agsdix-smc-question-1

Bezwaar indienen na afwijzing

agsdix-smc-database-1

Op een rijtje zetten van kosten

agsdix-smc-notepad-1

en meer...

Bel of mail vrijblijvend.
Twee weten meer dan één.

Contactformulier

Contact

Telefoon:

06 22 12 33 61

E-mail:

carin@gidsvoormantelzorgers.nl

Adres:

Dokkumerloane 21
9113 AP Wâlterswâld (bij Dokkum)