De kortste weg naar
het juiste loket
Voorbereiden en verwijzen scheelt
al zoveel uitzoekwerk
Het regelen van extra hulp lukt soms prima zelf. Het meeste gedoe ontstaat over de vraag hoe u moet aanvragen, en wáár. Met mijn verwijshulp help ik u met de eerste stappen en een inventarisatie van de kosten.
Carin Stolk, Gids voor mantelzorgers
Wat het probleem is:
U kunt niet alles tegelijk…
Zorg verlenen is al ingrijpend genoeg. U doet wat u kan. En u weet ook wat er nu extra moet gebeuren… maar waar haalt u de tijd vandaan? Wat zal uw omgeving zeggen als u weer dagenlang achter instanties aan moet bellen? Bovendien; waar haalt u de energie vandaan om weer te strijden tegen de bureaucratie, terwijl u zich zoveel liever zou bekommeren om de persoon zélf?
Een mogelijke oplossing is verwijshulp …
U pakt het zelf op
U benadert zelf de instanties, maar we bereiden samen voor. Hoeveel stress zou het u besparen als u direct weet bij wie u moet zijn, wat uw rechten en plichten zijn en hoe u voorkomt dat u met een kluitje het riet in wordt gestuurd? Dat scheelt uren! Dagen! Emmers vol stress!
Veel sneller naar het resultaat
Gewoon de kortste route
Met de goede voorbereiding gaat al het geregel sneller en makkelijker. Sterker nog, de instanties zijn vaak ook blij met de hulp van een mantelzorgmakelaar. Samen zorgen we dat aanvragen direct compleet zijn en voor extra uitleg hoeven ze u niet te storen maar mogen ze ook naar mij bellen. Moet u eens zien hoeveel gemakkelijker het hele proces dan gaat!
Dit kan ik voor u doen:

Mijn verwijshulp is altijd een vervolg op het wensgesprek. We hebben dan al op een rijtje wat er moet gebeuren. In de verwijshulp kan ik dat aanvullen met meer gegevens, over welke loket, welke voorwaarden, waar u op moet letten en wat het gaat kosten… inclusief mijn manuren.
Na het wensgesprek kunt u vragen om een offerte. Zodra u die heeft goedgekeurd, ga ik aan de gang. Soms is een tweede gesprek nog wenselijk, soms kunnen we het schriftelijk of telefonisch afhandelen. In alle gevallen bespaart het veel tijd en ergernis.
Soms doe ik iets meer…
In principe gaat de verwijshulp altijd over één van de vijf zorgwetten: de Wet Langdurige Zorg (WLZ), de Zorgverzekeringswet (ZVW), de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO), de Participatiewet of de Jeugdwet. Maar ik ben nogal praktisch ingesteld. En ik kijk graag een béétje breder. Dus denk ik altijd mee over de financiële consequenties.
Heeft een andere partij een beter aanbod?
Kunt u geld besparen op het één zodat het ander wél mogelijk is?
Wil een werkgever meewerken als we die (samen) benaderen?
En wat zeg je wel en niet, aan je baas of aan instanties?
De vijf zorgwetten:
Wet Langdurige Zorg
Zorgverzekeringswet
Wet Maatschappelijke Ondersteuning
Participatiewet
Jeugdwet
Vergoeding vanuit de zorgverzekering?
Bekijk hier of uw zorgverzekeraar
ook deze dienst vergoedt:
Met de verwijshulp hoeft u niet meer in de stress te schieten.
Contact
Telefoon:
E-mail:
carin@gidsvoormantelzorgers.nl
Adres:
Dokkumerloane 21
9113 AP Wâlterswâld (bij Dokkum)
Kvk:
82431248
BTW nr:
NL003681936B80