De kortste weg naar
het juiste loket

Voorbereiden en verwijzen scheelt
al zoveel uitzoekwerk

Het regelen van extra hulp lukt soms prima zelf. Het meeste gedoe ontstaat over de vraag hoe u moet aanvragen, en wáár. Met mijn verwijshulp help ik u met de eerste stappen en een inventarisatie van de kosten.

Carin Stolk, Gids voor mantelzorgers

Wat het probleem is:

U kunt niet alles tegelijk…

Zorg verlenen is al ingrijpend genoeg. U doet wat u kan. En u weet ook wat er nu extra moet gebeuren… maar waar haalt u de tijd vandaan? Wat zal uw omgeving zeggen als u weer dagenlang achter instanties aan moet bellen? Bovendien; waar haalt u de energie vandaan om weer te strijden tegen de bureaucratie, terwijl u zich zoveel liever zou bekommeren om de persoon zélf?

Een mogelijke oplossing is verwijshulp …

U pakt het zelf op

U benadert zelf de instanties, maar we bereiden samen voor. Hoeveel stress zou het u besparen als u direct weet bij wie u moet zijn, wat uw rechten en plichten zijn en hoe u voorkomt dat u met een kluitje het riet in wordt gestuurd? Dat scheelt uren! Dagen! Emmers vol stress!

Veel sneller naar het resultaat

Gewoon de kortste route


Met de goede voorbereiding gaat al het geregel sneller en makkelijker. Sterker nog, de instanties zijn vaak ook blij met de hulp van een mantelzorgmakelaar. Samen zorgen we dat aanvragen direct compleet zijn en voor extra uitleg hoeven ze u niet te storen maar mogen ze ook naar mij bellen. Moet u eens zien hoeveel gemakkelijker het hele proces dan gaat!

Dit kan ik voor u doen:

Mijn verwijshulp is altijd een vervolg op het wensgesprek. We hebben dan al op een rijtje wat er moet gebeuren. In de verwijshulp kan ik dat aanvullen met meer gegevens, over welke loket, welke voorwaarden, waar u op moet letten en wat het gaat kosten… inclusief mijn manuren.

Na het wensgesprek kunt u vragen om een offerte. Zodra u die heeft goedgekeurd, ga ik aan de gang. Soms is een tweede gesprek nog wenselijk, soms kunnen we het schriftelijk of telefonisch afhandelen. In alle gevallen bespaart het veel tijd en ergernis.

Voor mijn uren betaalt u € 85,- incl. btw per uur, vaak vergoed vanuit de aanvullende verzekering, soms vanuit een PGB, via de werkgever of de Gemeente.

Soms doe ik iets meer…

In principe gaat de verwijshulp altijd over één van de vijf zorgwetten: de Wet Langdurige Zorg (WLZ), de Zorgverzekeringswet (ZVW), de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO), de Participatiewet of de Jeugdwet. Maar ik ben nogal praktisch ingesteld. En ik kijk graag een béétje breder. Dus denk ik altijd mee over de financiële consequenties.

Heeft een andere partij een beter aanbod?
Kunt u geld besparen op het één zodat het ander wél mogelijk is?
Wil een werkgever meewerken als we die (samen) benaderen?
En wat zeg je wel en niet, aan je baas of aan instanties?
De verwijshulp is maatwerk. En mensenwerk.

De vijf zorgwetten:

agsdix-smc-featured-1

Wet Langdurige Zorg

agsdix-smc-featured-1

Zorgverzekeringswet

agsdix-smc-featured-1

Wet Maatschappelijke Ondersteuning

agsdix-smc-featured-1

Participatiewet

agsdix-smc-featured-1

Jeugdwet

Mensen noemen mij wel eens een terriër:
“Ik denk dat het de moeheid was. Ik zág het gewoon niet meer. Met Carin’s hulp heb ik extra hulp kunnen regelen voor thuis. En ze heeft me overgehaald om met mijn werkgever te praten. Daar was ineens veel meer mogelijk dan ik ooit had gedacht. Zonder Carin was ik die baan misschien wel kwijt geraakt. Ik was er zo vaak niet met mijn hoofd bij, dat hadden ze echt wel in de gaten.”

Vergoeding vanuit de zorgverzekering?

Bekijk hier of uw zorgverzekeraar
ook deze dienst vergoedt:

Met de verwijshulp hoeft u niet meer in de stress te schieten.

Contactformulier

Contact

Telefoon:

06 22 12 33 61

E-mail:

carin@gidsvoormantelzorgers.nl

Adres:

Dokkumerloane 21
9113 AP Wâlterswâld (bij Dokkum)

Kvk:

82431248

BTW nr:

NL003681936B80