Eerst helder krijgen
wat nodig is

Dan bepalen wie wat gaat doen

Want mantelzorg kies je niet, dat overkomt je. Tegelijk met al die andere dingen in het leven. En dan is het wel belangrijk om zelf overeind te blijven. Door even met mij te sparren bijvoorbeeld.

Carin Stolk, Gids voor mantelzorgers

Herkent u dit:

U voelt het wel…

En u ziet ook wel dat het teveel aan het worden is, dat u extra hulp zou moeten regelen. Maar daardoor wordt uw agenda nog voller. En u heeft de puf niet meer om alles uit te zoeken, u ziet het gewoon even niet meer. Bovendien is het best lastig om zoiets uit handen te geven…

Wat zou het fijn zijn…

Om zelf iemand te hebben die luistert en meedenkt

Iemand die begrijpt hoe het voelt. Maar ook iemand die praktisch kan helpen. Iemand die de juiste vragen stelt. Een heldere blik heeft. Zodat u weer overzicht krijgt. In uw eigen rol en alles wat nog meer mogelijk is.

Wat een opluchting zou dat zijn…

Gewoon weer zien wat er wél kan

Om van daaruit stappen te kunnen ondernemen. Zelf, want nu is het weer helder. Of aan de hand van mij als gids voor mantelzorgers. Dat zou een tweede stap kunnen zijn, maar het hoeft niet. Als gids kan ik ook alleen de wegwijzen. Het wensgesprek is daar speciaal voor.

Wat kan ik voor u doen?

Een wensgesprek is een persoonlijke sessie van een uur, bij u thuis. 
Doel: orde scheppen in de chaos, zodat u weet wat er nodig is en u daarna kunt bepalen of u dat zelf regelt, of dat u mij inschakelt.

Kosten voor dit gesprek zijn € 85,- incl btw, meestal vergoed door de aanvullende zorgverzekering, soms ook gedekt door een PGB, de Gemeente of spontaan aangeboden door een werkgever die graag wil dat u overeind blijft in deze hectische tijden of veeleisende situatie.

Het enige wat u hoeft te doen is mij bellen of mailen voor een afspraak. Meestal kan ik op korte termijn. Voorkeursregio: Noord Nederland. Maar ik zeg erbij: voor chronisch zieke kinderen rij ik met liefde een paar kilometer verder.

Dit soort vragen kunnen op tafel komen:

Hoe regel ik hulpmiddelen?
Waar moet ik zijn voor tafeltje-dekje?
Wat moet ik nu de gemeente de rolstoel weigert?
Wat schrijf ik in een zorgplan?
Wat kan en mag ik van mijn baas verwachten?
Kan ik bezwaar maken tegen een afwijzing?

Casus

Mooi voorbeeld:

Een mooie casus is een gezin met vader, moeder en drie kinderen. Het jongste kind is drie jaar en heeft een stofwisselingsziekte. Moeder zorgt voor het gezin, vader werkt in ploegendienst.

Totdat moeder door haar rug gaat. Zij is volledig uit de running, bij vader slaat de stress toe. Als vader de gemeente belt, krijgt hij geen steun. Maar er is wel actie nodig. En snel. Hoe en waar moet hij beginnen?

In een wensgesprek kijken we samen wat er nodig is. En hoe je dat aanvraagt en regelt… maar ook hoe je dat financiert. Toen we dat op een rijtje hadden, had vader zijn to-do-lijstje… maar ook weer rust.

De vijf zorgwetten:

agsdix-smc-featured-1

Wet Langdurige Zorg

agsdix-smc-featured-1

Zorgverzekeringswet

agsdix-smc-featured-1

Wet Maatschappelijke Ondersteuning

agsdix-smc-featured-1

Participatiewet

agsdix-smc-featured-1

Jeugdwet

Mensen ervaren die steun als zeer positief:

“Carin wist precies wat ik voelde. Ze luistert, maar meteen daarna heeft ze een lijstje en maken we keuzes. Dat geeft rust.”

Vergoeding vanuit de zorgverzekering?

Bekijk hier of uw zorgverzekeraar
ook deze dienst vergoedt:

Een wensgesprek haalt de last van uw schouders.

Contactformulier

Contact

Telefoon:

06 22 12 33 61

E-mail:

carin@gidsvoormantelzorgers.nl

Adres:

Dokkumerloane 21
9113 AP Wâlterswâld (bij Dokkum)

Kvk:

82431248

BTW nr:

NL003681936B80